top of page
hälsoveckan_webb_banner (1).png
Skärmavbild 2021-08-20 kl. 14.35.17.png
Skärmavbild 2021-08-20 kl. 14.35.17.png
Skärmavbild 2021-08-20 kl. 14.35.17.png
Skärmavbild 2021-08-20 kl. 14.35.17.png
korpen_green_jpg.jpeg
3_skolor_-_Logga_långsmal_för_webb_J

Välkomna till tre maxade dagar

med chans att vinna 3 mån gratiskort på Älvhögsborg
samt en idrottslektion för hela klassen med Marianne Ahlborg!

ONSDAG - KOST
FREDAG - MINDSET

Välkommen till dag 1/3. KOST

TOTAL TID:

60 minuter

KOST

Välkommen till dag 1/3 av Kunskapsförbundets hälsovecka 2021. Alla ämnen syftar till att DU som individ ska ha rätt förutsättningar att bli SÅ MYCKET DU KAN!  

1

INTRODUCERA

5 min

Börja med att beskriva upplägget nedan. Poängtera att det finns fina priser att vinna i Active Quiz-tävlingen! Quizets frågor utgår helt ifrån innehållet i 20-min-filmen!
En på topp-10-listan lottas fram som vinnare av ett 3 månaders-kort på Älvhögsborg med fri träning och bad! Bästa klass kan även vinna en idrottslektion med proffsboxaren Marianne Ahlborg. 


 

2

20 min

SPELA FILM

Medverkande i filmen:
Per Olofsson, Kock på Nova Mat och Möten ihop med Amanda Larsson från HT18 på MÅG.

Ett tips inför quizzet. Håll koll på de blå remsorna som dyker upp i filmen.
 

3

ACTIVE QUIZ-PROMENAD

20 min

Onsdag 11:00:
OBS! Just nu är det hög belastning i appen. Har dina elever också problem att komma in i appen enligt instruktionerna nedan? Då kan ni istället ta del av quizzet här nedan i en powerpoint:

 

Screen Shot 2020-06-01 at 1.28.07 PM.pngEn återkommande aktivitet i samtliga ämnen är att alla 5 utbildningspass avslutas med en fysisk promenad ihop med den digitala appen Active Quiz. Respektive promenad är 500 meter och eleverna kan röra sig valfri runda om inte du som lärare bestämmer en viss slinga och går ihop med eleverna. Varje 50 meter kommer en fråga att dyka upp i mobiltelefonen med frågor från filmen. Förslagsvis går eleverna runt skolan eller promenerar en del av den nya uppslitsade hälsoslinga som kunskapsförbundet skapat på alla skolor! Även om poäng ges under quizpromenaderna så är det ingen poängtävling. De som gillar att tävla kan dock se topp 10-lista i appen. En av dessa på topp 10 har chans att vinna dagens pris: 3 månaders fri träning och bad på Älvhögsborg. Dessutom är bästa klassen för hela veckan med och tävlar om en idrottslektion med boxaren Marianne Ahlborg. Eleverna deltar enskilt eller i grupper beroende på hur många mobiltelefoner som kan nyttjas eller utifrån hur du som lärare vill strukturera upp det. Appen är gratis och det är enkelt att delta. 


Så här går det till:

1. Ladda ner appen Active Quiz
(eller se till att du har senaste uppdateringen)
Du hittar appen i din appbutik.

2. Skriv in Quiz-ID: KF2021

3. I fältet "Gästnamn", skriv in Skola + Ditt namn eller lag
Ex "Nisse Anna" eller "BSG Gustav, Julia"

4. Välj dagens quiz och tryck Starta!

Nu behövs inget internet förrän resultatet skall skickas in på slutet.
Valfri rörelse 500 meter och en fråga varje 50 meter dyker upp i telefonen.

Lycka till!
 

300x0w.png

4

10 min

DISKUSSION

Per och Amanda stod i valet och kvalet om de skulle köpa fryst fisk från fiskodling eller färsk fisk från charken. Enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO är fiskodling sannolikt världens snabbast växande livsmedelsproduktion. Bra eller dåligt? Fundera gärna.

Diskutera även filmen och ämnet. Vad har eleverna för egna kost-tips?

5

5 min

RÄTTA QUIZZEN 

Här är promenad-quizzens rätta svar.

TIPS! Stäng ner din projektorskärm före du öppnar dokumentet med frågor och rätta svar. Redovisa dessa ihop med eleverna. Ta del av frågor och svar i quizzet här

bottom of page